FOTO radionica “Out of the box”

FOTO radionica “Out of the box”

Pozivamo vas na fotografsku radionicu "Out of the box", koja će se u trajanju od dva meseca (maj/jun), odvijati svake srede od 20-22h, u prostorijama knjižare/čajdžinice Apropo, Cara Lazara 10, Beograd.

http://www.apropo.co.rs/

Apropo knjžara/čajdžinica u kojoj će se u maju i junu odvijati radionica  

 

Foto radionica "Out of the box" ima za cilj da uputi polaznike radionice kako da se kroz kreativno promišljanje o fotografskom mediju i njegovim mogućnostima, izmeste iz ustaljene zone klasičnog fotografskog pristupa i pokušaju da realizuju zaokruženu foto priču.

Polaznici će kroz predavanja i različite primere iz prakse, dobiti potrebna predznanja o rukovođenju fotografskim projektima i njihovim sprovođenjem od ideje do realizacije. Radionica osposobljava polaznika da uspešno uobliči i prezentuje rad, da kroz odabir adekvatnog broja fotografija i finalno predstavljanje zaokruži rad koji predstavlja publici.

 

 

Radionica je namenjena foto-amaterima koji poseduju svoju foto-opremu i predznanje u korišćenju fotoaparata sa kojim rade, digitalnim ili analognim (nije obavezna naprednija foto-oprema).

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i priložiti 10-15 fotografija (ne većih od 1200px po dužoj strani) u JPEG formatu, ili neki internet portfolio (sajt, flickr, tumblr...), ako ga polaznik poseduje.

Prijave slati na: marijako78@gmail.com do 30.04.2016. godine.

Broj polaznika je ograničen, tako da je najbolje da svoje mesto rezervišete na vreme. Cenu radionice, kao i sva dodatna pitanja u vezi sa radionicom, možete dobiti na gore pomenutoj e-mail adresi, ili na broju telefona: 064 211 21 81.

Radionicu vodi Marija Konjikušić, rođena u Beogradu 1978. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu, Odsek storija umetnosti, i završila Web dizajn na IT Akademiji u Beogradu. Fotografijom se bavi poslednjih 16 godina, a kao profesionalni fotograf, radila je za Dom kulture studentski grad, kao i freelance fotograf na različitim projektima. Ovo je treća po redu radionica koju vodi. Prva je realizovana uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije 2015. godine, a druga je trenutno u toku u Domu kulture Studenstski grad. Izlagala je na četiri samostalne i više grupnih izložbi u zemlji. Trenutno živi i radi u Beogradu, kao nezavisni istoričar umetnosti, fotograf i dizajner.

http://cargocollective.com/leemarija

 

 

 

Fotografije sa radionice u Kraljevića Marka 8,  realizovana uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije 2015. godine.