Ilford PQ UNIVERSAL razvijač za papir 500ml

1,290 RSD

Dostupnost:
Na lageru
Šifra proizvoda:
1155091
Proizvođač:
Ilford

Podeli

Opis

Rok upotrebe 02/2021.

Ilford PQ UNIVERSAL je razvijač za crno-beli papir. Isporučuje se u boci od 500 ml kao tečni koncentrat, koji se pre upotrebe razblažuje sa vodom. Pogodan je za razvijanje svih RC i FB crno-belih papira. Od koncentrata razvijača se razblaživanjem sa vodom u odnosu 1 + 9 (1 deo koncentrata + 9 delova vode) dobija radni rastvor.

PQ Universal proizvodi toplije tonove na većini papira. Proizvođač nalaže da temperatura radnog rastvora prilikom upotrebe bude 20 C, uz vreme razvijanja od 2 minuta. Litar radnog rastvora se može koristiti za 70 RC papira dimenzija 20x25cm, ili 45 baritnih istih dimenzija.

Pranje RC papira se vrši 120 sekundi u tekućoj vodi temperature više od 5 C, dok je vreme za FB papire 60 minuta.

Radni rastvor se može čuvati u čvrsto zatvorenoj boci 24 sata. Neotvorena boca razvijača će biti upotrebljiva 2 godine, ukoliko se čuva na hladnom i mračnom mestu (5 - 20 C). Kada se jednom otvori, potrebno ga je celog iskoristiti u sledećih 6 meseci, a u međuvremenu je potrebno bocu dobro zatvoriti. Celokupna količina radnog rastvora (5 litara), može se koristiti za ukupno 350 RC papira dimenzija 20x25cm, ili 225 baritnih istih dimenzija.

Za više detalja preuzmite tehničku specifikaciju proizvođača, ovde.

Način poručivanja:

     - online poručivanje na sajtu www.fotokiosk.rs: proizvode možete poručiti kao gost, ili kao registrovani korisnik;

     - telefonom na broj: 0691413150.

Način dostave:

     - Post Express-om: dostava nije uključena u cenu proizvoda, za iznose porudžbina koje su manje od 5.000,00 dinara. Mogu se izabrati dve vrste usluge (danas za sutra do 12h, ili danas za sutra do 19h);

     - Nudimo pogodnost besplatne poštarine Post Expressom (dostava danas za sutra do 19h) svim našim kupcima koji preko web sajta Fotokioska (www.fotokiosk.rs), poruče robu ili usluge u iznosu koji prelazi 5.000,00 dinara. Besplatna poštarina ne podrazumeva troškove provizije za uplatu, koje će Vam naplatiti Vaša banka, pošta ili kurir Post Express-a, ukoliko se vrši plaćanje pouzećem.

     - lično preuzimanje u centru Beograda, nakon izvršene uplate: ova opcija zavisi od obima posla i neće uvek biti moguća.

Način plaćanja:

     - pouzećem: plaćanje u gotovini po prijemu kupljene robe kuriru Post Express-a, koji će naplatiti cenu poručenih proizvoda, proviziju za uplatu i troškova poštarine, osim ukoliko troškove poštarine ne snosi Prodavnica.

     - uplatom na tekući račun Prodavnice: u ovom slučaju  se kuriru Post Express-a plaća samo iznos poštarine, osim ukoliko troškove poštarine ne snosi Prodavnica.

Broj tekućeg računa Prodavnice je 170-50016338000-58.